Ηράκλειο: Περιμένει από το 2017 τη σύνταξη και αντί αυτής εισπράττει χλεύη του στιλ “σε 10 συνηγόρους του Πολίτη να πας, το ίδιο σου κάνει”!

Από το 2017, και μετά πολλών βασάνων κι αφού χρειάστηκε να απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, εκδόθηκε η απόφαση συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ του πολίτη που κάλεσε πριν λίγο στο Candiadoc. Κι ακόμα μέχρι σήμερα, στα 2021, είναι στο… περίμενε!

Αλλά δε φτάνει αυτό. Όλο υποσχέσεις παίρνει από την αρμόδια υπηρεσία στο Ηράκλειο, όπως αυτή που του δόθηκε από την τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ το περασμένο καλοκαίρι ότι “κάτι θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα”… Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν και όταν απευθύνθηκε – πάντα τηλεφωνικώς καθώς λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη παρουσία – στην αρμόδια υπάλληλο, αντιμετωπίστηκε μάλλον απαξιωτικά.

“Την απόφαση για την έκδοση της σύνταξης το 2017 την βγάλατε με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Μήπως πάλι πρέπει να πάω εκεί, τόσα χρόνια μετά, για να πάρω τα χρήματα και να ζήσω;” ήταν η ερώτηση – προειδοποίηση που απηύθυνε. Για να πάρει την απίθανη απάντηση από την υπεύθυνη “σε 10 συνηγόρους του Πολίτη να πας, το ίδιο σου κάνει”!

Καλά, δε φτάνει που ταλαιπωρούνται για να πάρουν όσα δούλεψαν επί δεκαετίες οι συνταξιούχοι, πρέπει να εισπράττουν και την απαξίωση; Ας έλθει στη θέση του εκείνη που έδωσε αυτή την απάντηση, δηλαδή να είναι τόσα χρόνια στο περίμενε και χωρίς σύνταξη, να δούμε τι θα έλεγε…

Εξέλιξη: Λίγο μετά την ανάρτηση επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης του ΕΦΚΑ, που ζήτησε στοιχεία προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση και να έχει επαφή με τον συνταξιούχο.

Αναμένουμε την εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί